Om spædbørns massage

Spædbørnsmassage, som populært kaldes babymassage (Se Baby massage), er en blid taktil berøring, som udløser hormoner forbundet med velvære og fremmer kommunikationen mellem forældre og barn.
 
Det er et veldokumenteret faktum, at alle baby'er, uanset deres fysiske tilstand, drager fordel af effekten af baby massage udført med udgangspunkt i det individuelle barns behov.  Det er også et accepteret faktum, at disse fordele også kommer forældrene og andre familiemedlemmer til gode. Fortroligheden og trygheden som opnås gennem baby massage plejer, trøster og beroliger baby'er og bringer familien tættere sammen.
 
Mange års forskning af Dr. Tiffany Field (Touch Institute) har underbygget og støtter fordelene af baby massage. Hendes involvering i studierne med præmature, HIV og alkohol/misbrugseksponerede baby'er har vist, at massage reducerer påvirkningen af mødre, som er depressive eller som lider af stress sygdomme så som efter-fødsel depression (PND). Massage har således vist sig til fordel ikke kun for baby'er, men også for mødrene.
 
Efter massage falder baby'erne cortisol niveau, de tager på i vægt og græder endda mindre - og dette binder til gengæld en baby til dets omsorgsperson. Stimulering af huden gennem massage øger følsomheden og har gennemgribende effekt på baby'er. Efterhånden som de bedres gennem massagen bliver de mere kærlige, mere sociale og bliver glade for at blive rørt/aet. Undersøgelser af Dr. Field viser at børn, som jævnligt får massage, har mindre tendens til voldelig og anti-social adfærd senere i livet.
 
Massage strøg.
Massage igennem forskellige strøg, rytmer og tryk eller stimulering af barnets hud tillader myelinsering af hjerne-/nervesystem. Myelin-skeden isolerer nerven og når denne stimuleres (masseres) forøger det impulserne til hjernen samt returvejen tilbage i kroppen. Ved at massere huden tillades denne proces at opstå og dette hjælper med at sænke koliktilfælde, søvnmangel, fordøjelsesproblemer og de fleste andre funktioner af nervesystemet.
 
Vimala McClure, stifteren af AIMI mener at massere af kolik baby'er to gange dagligt i 2 uger reduceres ubehag og smerter kraftigt. Kort fortalt styrkes tarmsystemet ved mavemassage. Søvnen øges også ved stimulation af hud og nervesystem.

Den ro og intensitet, der kan opstå i kontakten med dit barn under massagen, er værdifuld for jer begge. I oplever med alle sanser og giver jer tid til at være sammen